Tips

Tips 1
Hvis ikke du er øvet, legg gjerne de første trugeturene dine til nærområdet, særlig hvis det er mye løssnø.

Når man går på truger de første gangene vil man merke at man kan bli litt støl og sliten på nye steder i kroppen. Det er fordi du bruker muskler og deler av kroppen som du kanskje ellers ikke er vant til å bruke. Dette er egentlig bare sunt og positivt og et tegn på at kroppen din trenger en trugetur en gang i mellom. 

Etter hvert som man har gått noen turer på trugene kan man prøve seg på litt lengre ”ekspedisjoner”, og det er overraskende hvor lange distanser man kan tilbakelegge på truger når man er litt øvet.

Flere og flere velger å gå fra hytte til hytte på truger i den norske fjellheimen. Det er virkelig et fint alternativ til å gå på ski. Det kan da være ok å velge fjellområder som ikke er for alpine (eks. Rondane, Hardangervidda, Femunden etc.) og ikke legge opp til for lange dagsturer i starten.

 
  Tips 2
Hva gir man bort i presang til en voksen mann (eller kvinne)?

Ja, dette spørsmålet har flere av oss spurt oss selv om i mange anledninger i forbindelse med 50-års dager eller juleselskaper.

Hva gir man bort til jubilanten som har absolutt alt?

Man ønsker ofte å gi bort en personlig gjenstand som betyr noe og som mottageren både vil sette pris på og bruke. Kanskje man også vil gi bort en ting som er litt uventet og som er litt ekstra overraskende?

Svaret på en slik gave er kanskje truger.

De fleste som får truger i gave blir henrykt og glade. Truger forbindes med noe positivt og aktivt. Truger er synonymt med natur, forventninger og gode opplevelser.

Alle som har tilknytning til en hytte og/eller liker å være ute om vinteren vil ta glede av å eie et par truger.

Noen vil si at truger kanskje er en typisk ”manns-ting”, men slik er det absolutt ikke. Veldig mange og flere og flere kvinner lærer seg å sette pris på å ferdes i naturen med truger. Ikke sjelden er vi i kontakt med veninne-gjenger som skal til fjells og kose seg. Kveldene brukes til hyggelig samvær og god mat og drikke. Dagene benyttes ute med truger på bena. Truger er enkelt, ukomplisert, sporty, sosialt og veldig morsomt! Å gå på truger mestrer alle.

 

Tips 3

Ikke gå med truger i preparerte skiløyper. Det vil mange skiløpere reagere negativt på. Du vil også oppdage at det både er morsommere og mer opplevelsesfylt å gå i traseer og der ingen andre har gått før deg.